Другите за нас

Сасуним Ким Унг Чол


IX дан Таекуон-до ITF

Развитието на текуон-до в България е свързано изцяло с този човек. През 1985 г. е изпратен като инструктор в нашата страна от Хван Джън Нам, който известно време е бил в България и е легенда в сверата на Източните бойни изкуства.

Националният отбор на България с треньор Ким Унг Чол печели редица европейски и световни титли. Развитието в българското Таекуон-До стига до такава степен, че ни е гласувано доверие и през 2004 г. Европейското първенство се проведе в София, на което националният ни отбор взе 3 място по брой медали.

Нашите състезатели често побеждават корейски състезатели, които са роданачалници на Таекуон-До. Сахьоним Ким Унг Чол знае добре български и също е познат на всички занимаващи се с бойни изкуства в България.

И до днес, той непрестанно води тренировки на националният ни отбор и на много ученици из страната. Води семинари в Франция, Гърция, Румъния, Сърбия, Холандия и други европейски страни, като всички го приемат като голям майстор.

На всяка тренировка той е с екип и тренира заедно с всички и неговата техника е наистина забележителна.

В самата енциклопедия на Таекуон-До той изпълнява повечето по-сложни техники. Но всичко това е само част от личността която представлява Сахьоним Ким. На всяко едно състезание именно той  брои медалите, които печели българският отбор. Именно той най-много се ядосва когато не е отсъдено решение в полза на наш състезател и е много по българин от много от нас.

Учудването е голямо, когато запее българска песен.