Другите за нас

История


АBC ТАЕКУОН-ДО КЛУБ е спортна организация с идеална цел, която развива корейското бойно изкуство таекуон-до, а така също източноазиатската философия, култура и дисциплина.


АBC ТАЕКУОН-ДО КЛУБ е един от най-големите клубове по Бойни изкуства в България. Той обединява съмишленици, практикуващи, състезатели и почитатели на таекуон-до от различни възрасти, с разнообразни професии, образование и социален статус.

АBC ТАЕКУОН-ДО КЛУБ има дългогодишни традиции. Ядрото му се формира през втората половина на 80-те години, а реално започва да действа през 1992 г. За повече от десетилетие той се разрастна, изграждайки професионална структора и развивайки активна спортна дейност.


Работата на клуба се реализира в три основни направления:

- Популяризиране на таекуон-до като система за активен и здравословен начин на живот, формиране на групи за тренировки на деца, юноши, мъже и жени, независимо от възраста.


- Развитие на различни специализирани таекуон-до дисциплини: спаринг, самоотбрана, тул (форма), специална техника, силов тест, в които всеки един практикуващ може да се усъвършенства според личните си качества и предпочитания.


- Постигане на високо спортно мйсторство, организиране и участие в регионални, национални и международни състезания.


Професионалната методика на тренировки и строгата дисциплина, заложена от Майстор Ким Унг Чол, 9-ти дан, извеждат АBC ТАЕКУОН-ДО КЛУБ и като цяло таекуон-до в България на изключително високо ниво, като днес с гордост може да се твърди, че българската школа по таекуон-до заема призово място в Европа и света. Резултат от тази трудоемка и целеустремена работа са шампионите и  медалисти през последните няколко години на европейски и световни първенства. Много от тях са състезатели на АBC ТАЕКУОН-ДО КЛУБ.


Заниманията по таекуон-до в АBC ТАЕКУОН-ДО КЛУБ се провеждат под ръководството на висококвалифицирани инструктори, настоящи световни и европейски шампиони с доказани качества.


Доайен и основател на клуба е Красимир Гергинов, 7-ми дан таекуон-до ITF, вицепрезидент на БФ таекуон-до ITF (1999 - 2013) , международен инструктор, международен съдия. Занимава се с бойни изкуства повече от 38 години. Бил е многократен републикански шампион и национален състезател по таекуон-до, треньор на националния отбор.


АBC ТАЕКУОН-ДО КЛУБ предлага:


- Удобни зали в София;

- Гъвкав график на тренировки;

- Специализирани групи за деца 5 - 8 и 9 - 13-годишни;

- Идивидуални занимания;

- Изпити за повишаване на нивото и официален сертификат;

- Възможност за допълнителни занимания по Кик бокс, Бокс, ММА, Хапкидо, Кумдо;

- Екипировка и протектори;

- Библиотека с видеокасети и книги по БИ и самоотбрана;

- Участие в спортни лагери и семинари на планина и море съвместно с клубове от цялата страна;

- Невисока членска такса и намаления за семейства;

- Безплатни плакати и календари