Другите за нас

ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО ПО ТАЕКУОН-ДО GTF


Европейско първенство по таекуон-до GTF от 12 до 16 септември в Кирения

Европейско първенство по таекуон-до GTF ще се проведе от 12 до 16 септември 2023 г. Домакин е град Кирения (Гирне), Северен Кипър. Очаква се гост – участници да бъдат отбори извън европейския континент. Програмата на Европейското първенство предвижда състезания на черни колани в дисциплините форма (тул, хионг), спаринг, специална техника и силов тест и на цветни колани в дисциплините форма и спаринг.

Специфично за състезанията по таекуон-до GTF е включването на още шест форми (хионг), създадени от ГМ Парк Джун Те (1944 - 2002) като негов принос в развитието и разпространението на таекуон-до GTF. Състезанията на спаринг (матсоги) дават възможност на българските таекуондисти за спаринг-срещи с таекуондисти от различни държави.

Дългогодишен организатор на таекуон-до събитията в Кирения е грандмайстор Еюп Зафер Гьокбилен (IX дан), президент на Федерацията на Севернокипърската турска република, която обединява Таекуон-до, Карате, Айкидо, Кореш, Ушу, Муай тай (Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Taekwondo Karate Aikido Kurash Wushu Muaythai Federasyonu).


Публикувана на: 2023-06-29 13:37:04 ч.